1962 - 2012

Historisk bild Wessels parkering.

Vi finns vid Jägersro, men har faktiskt våra rötter i hörnet av Södergatan och Stora Nygatan. Där grundades varuhuset TH Wessels & Vett 1911, som var en filial till Magasin Du Nord i Köpenhamn.

Sedan 1962 är vår nuvarande adress vid travbanan Jägersro. Disponent Gösta Lundgren var chef för Wessels stormarknad vid öppningen 1962. Intresset för den nya stormarknaden var enormt och Gösta Lundgren fick en svettig start. Köerna ringlade långa och trängseln blev så stor att människor kollapsade. Dagen efter invigningen stod i dagstidningen att cirka 100 personer svimmade, tre fördes med ambulans till sjukhus och en dog.

Wessels var ett av de första varuhusen som satsade på en bilburen kundkrets. Eftersom det bara gick bussar när travet hade travtävlingar till det som idag heter Jägersro Center, satte Wessels in egna bussar som körde från Rosengårds station.

Efter att ha växt till en stormaknadskedja under 60- och 70-talet fusionerades Wessels med Bra Stormarknad 1977. Det nya namnet blev B&W. Under 90-talet köptes verksamheten av KF, som drev den vidare under namnet Coop Forum.